Hoe komt het toch dat we in alle verloskundigenpraktijken een gietvloer zien? En wat zijn de voordelen van zo’n vloer ten opzichte van laminaat of vloertegels. In dit blog leggen we je alles uit over een gietvloer, de voordelen en de manier van aanbrengen. Lees je mee?
Hoe wordt een gietvloer aangebracht?
Een goede hechting van de gietvloermortel begint bij het behandelen van de ondervloer. Deze wordt egaal gemaakt en voorbehandeld met een speciale primer. Als die primer gedroogd is, dan wordt de eerste laat gietvloermortel aangebracht. Om een zo sterk en duurzaam mogelijk resultaat te realiseren, worden er meerdere lagen aangebracht die tussendoor voldoende tijd krijgen om volledig uit te harden. Als ook de allerlaatste laag droog is, dan wordt er een vloercoating overheen aangebracht die de vloer waterdicht, krasvast en zeer belastbaar maakt. Sommige bedrijven kiezen ervoor om bijvoorbeeld antislip of het bedrijfslogo in de vloer te verwerken. De vloercoating zorgt er bovendien voor dat de gietvloer een zeer lange levensduur heeft.
Wat zijn de voordelen van een gietvloer?
Over het algemeen zijn gietvloeren supersterk en zeer belastbaar. Dat is ook wel nodig in een verloskundigenpraktijk, want ze gebruiken verschillende soorten aparatuur. Dankzij de krasvaste eigenschappen kan er geen vuil in de vloer blijven zitten, in tegenstelling tot laminaat en vloertegels. En de chemische belastbaarheid draagt bij aan het behoud van een hygiënische omgeving. Al met al is een gietvloer een zeer duurzame keuze voor medische praktijken.
Kortom!
Net als bij tandartspraktijken, cosmetische klinieken en fysio’s zie je bij verloskundigenpraktijken vaak een gietvloer liggen. Deze vloertypen zijn berensterk, zeer eenvoudig schoon te maken en volledig waterdicht. Niks kan in kleine naadjes of kiertjes blijven hangen en zo de hygiëne in gevaar brengen. Dit maakt een gietvloer de allerbeste keuze voor een verloskundigenpraktijk!